Ковельський "Шанс-Авто" - чемпіон Elite League у Білорусі

Антураж фінального матчу Elite League перевершив сам поєдинок. І винні в цьому, безумовно, вболівальники обох команд. Здавалося б, афіша генеральної битви, що залишилась без брестських команд, значно зменшить кількість глядачів. Але насправді сталось зовсім не так. Поряд з тим, що і ковельська, і березівська команди на спеціально замовлених автобусах підвезли свої торсиди, так ще й брестчани дуже щільно заповнили трибуни СК «Вікторія». На фіналі працювали 4 відеокамери на три телеканали, десятки фотокореспондентів, маса журналістів.

У тому, що український сектор буде "дуже гарячим" стало ясно вже під час виконання гімнів обох країн. «Жовто-блакитні» як у командному строю, так і на трибуні так дружно виконали головну пісню своєї країни, що господарям було навіть трішечки завидно. Варто відзначити, «Верас» та «Шанс-Авто» витратили чимало нервів і сил, щоб потрапити у фінал. На своєму турнірному шляху обидві команди не давали приводу засумніватися в своїй силі. При цьому березовчани і ковельчани шанобливо ставилися один до одного, серйозно вивчаючи матчі суперника. Що й казати, до фіналу підходили відповідально. І в тому, що чашу терезів на бік української команди схилив один м'яч, говорить лише про те, що у складі «Шансу-Авто» виявилися фарт і джокер. Ім'я та прізвище цього явища - Володимир Бобилєв.
 
Почали команди не надто активно, виключивши швидкі голи. Лише на шостій хвилині трибуни зітхнули після першого активної дії. Це Сергій Коток задумав хитромудрий удар п'ятою впритул - штанга заступилася за номінальних гостей з Ковеля. «Шанс-Авто» хоч і підтягнув до фіналу свою головну зірку - Володимира Бобилєва, але форсувати хід зустрічі не збирався. Лише після того, як Володимир Шевчук знову потурбував Михайла Ягодинця ударом під поперечину, ковельчани перейшли до активних дій. Той же Бобилєв звично виконав роль прими удар з носка в ближній кут був для Тарасевича неприємним, але не безнадійним. Хоча моментів було в таймі і не надто багато, на майданчику емоції все більше розпалювалися. Незабаром вони вилилися в невелику бійку, винуватцями якої стали Мучак і Демидович. Побачивши в руках арбітра жовту картку, обидва «грубіяни» розійшлися по кутках, злісно поглядаючи один на одного. Але Демидович майже тут же отримав можливість виплеснути свою злість в ігровому руслі. «Пушка» Романа здалеку застала зненацька Ягодинця, який пустив м'яч під собою, дозволивши супернику відкрити рахунок. Цифри на табло були по грі, але навіть наднадійна оборона «Вераса» тріщала по швах, коли за справу брався Бобилєв.
 Свою головну роль страйкер української команди зіграв у другому таймі. Там моменти йшли в режимі нон-стоп. Бобилєв промазав з периметра - «Верас» придумав відповідь у виконанні Олександра Мишковичі, небезпечно пробив з дев'яти метрів, але воротар виявився напоготові. Через хвилину вже Демидович мав відмінний шанс на дубль, проте його постріл зліва прийняла на себе стійка воріт. А ось «Шанс-Авто» в наступній атаці відігрався. Фол березівчан приніс не надто небезпечний штрафний, до воріт було метрів 12-13, але до м'яча підійшов Бобилєв. Підійшов - і безсоромно пальнув з носка в дальній нижній кут. Шансів у воротаря не було. З 27-ї хвилини команди були змушені почати все з нуля. Загалом-то, так і зробили: відкотилися назад, стали чекати шансу. І лише одній людині на майданчику цей шанс був не потрібен. Володимир Бобилєв на своїй половині поля отримав м'яч, був узятий в «коробочку» відразу двома суперниками, проте вирвався від них, і то втрачаючи, то знову опановуючи м'яча, змістився в центр, обіграв ще одного гравця «Вераса», на хибному замаху прибрав другого і влучним ударом залишив Дмитра Тарасевича в подиві від дій своїх оборонців, які так і не спромоглися вчасно зфолити. Тепер на порятунок у «Вераса» було хвилин шість. Чотири з них були витрачені майже даремно, лише Демидович намагався пробити з дуже гострого кута. Потім «Верас» пішов ва-банк, замінивши кіпера п'ятим польовим. Однак як не старався коуч березівчан Сергій Дубовський  донести до своїх хлопців план останньої атаки, ті так і не почули підказок з лавки.
Фінальна сирена констатувала одне: у своєму першому ж «елітному» сезоні «Шанс-Авто» зміг піднятися на абсолютну вершину. Українська команда стала чемпіоном відкритої першості Брестської області! Наші щирі вітання переможцям! Зайве говорити, що на майданчик тут же висипали радісні вболівальники, які влаштували масове братання і повітряні атракціони для своїх кумирів - страйкера Бобилєва і тренера команди Олександра Мороза.
 
ФІНАЛ PLAY-OFF СЕЗОНУ 2014-2015 рр.
Верас-БСК (Береза, Білорусь) - ШАНС-АВТО (Ковель, Україна) - 1: 2 (1: 0)
22.02.2015 р Спорткомплекс «Вікторія». 1500 глядачів.
Ігровий зал. 16-15.
Судді: А.Шеп (1к), Р.Голодко (1к)
ШАНС-АВТО (5,75): М.Ягодінец - 6,0, Мучак - 5,5, Вітвілюк - 5,5, Романчук - 5,5, Круцкевич - 5,5, Дармовіс - 5,5, Лукашук - 5 , 5, БОБИЛЄВ - 7,0.
ВЕРАС (5,63): Тарасевич - 5,5, Р.ДЕМІДОВІЧ - 6,0, Коток - 6,0, Михнюк - 5,5, Нестерович - 5,5, Куций - 5,5, В.Шевчук - 6 , 0, А.Мішковіч - 5,5, с.Мишковичі - 5,5, О.Гриневич - 5,5, С.Гріневіч - 5,5, Петручик - 5,5.
Голи: 1: 0 - Р.Демідовіч, 15, 1: 1 - Бобильов, 27 зі штрафного, 1: 2 - Бобильов, 34.
Попередження: Р.Демідовіч (Верас) - за неспортивну поведінку, 15, І.Мучак (Шанс) - за неспортивну поведінку, 15, А.Лукашук (Шанс) - за зрив перспективної атаки, 37.
Точні передачі: 126 (46 + 80) - 138 (55 + 83)
Удари: 24 (11 + 13) - 24 (14 + 10)
Створ: 5 (4 + 1) - 6 (3 + 3)
Мимо: 5 (1 + 4) - 9 (4 + 5)
Блок: 11 (5 + 6) - 9 (7 + 2)
Штанги: 3 (1 + 2) - 0
Кутові: 3 (1 + 2) - 5 (4 + 1)
Фоли: 2-4 - 1-3
 
 
 
Яскравою вийшла церемонія нагородження учасників турніру. Цього разу в ній, крім організаторів брали участь заступник начальника Управління спорту і туризму Брестського облвиконкому Василь Анатолійович Лещинський, голова Брестської обласної федерації футболу Євген Степанович Троцюк, головний прокурор Брестської області Іван Данилович Носкевич.
Кращим у номінації гол + пас став ковельський унікум Володимир Бобилєв (18 + 7), який на один гол випередив страйкера «БХП» Романа Василюка. Володимиру дістався спецприз від представника фірми JOMA. А Івану Мучак, як лідеру команди «Шанс-Авто», пощастило отримати ігрову майку футболіста португальського «Порту» Ріккардо. Голова профспілки Березовського сироробного комбінату смачним і важким чемоданчиком відзначив чемпіонський успіх тренера-дебютанта Олександра Мороза.

Ну, а завершила всі ці приємні клопоти масова фотосесія. Гравці та вболівальники ще довго не розходилися, намагаючись трохи затримати сумний мить розставання з футбольним святом.

Федерація футболу міста Ковеля щиро вітає Олександра Мороза та його команду з блискучою перемогою.
 
Джерело: amatar.info
 

Читайте також:

25 лютого 2015, 12:39

Коментарі

Коментарів немає
Додати коментар:
captcha